16 Eylül 2011 Cuma

BURGU AÇMA


Bloğumu açarken aklımda annemin o enfes tariflerine de yer vermek vardı.Kah çok vaktimin olmayışı kah da tereddütte kalışım nedeniyle tarif paylaşımım biraz gecikti.Geç olsun güç olmasın bahanesiyle işte bu enfess tarifi yani BURGU AÇMA 'yı paylaşıyorum.

Gerekli Malzemeler:                       
  • 5 su bardağı un                     
  • 50 gr.margarin
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
İçi İçin:
  • Margarin

Üzeri İçin:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam-Çörek otu

YAPILIŞI:

  •  Hamur yoğurma kabının içine 5 su bardağı unu koyun.Unun ortasına ılık su,margarin,maya,şeker ve tuzu ekleyin.Tüm malzemeyi hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.Toparlanan hamurun üzerine kuru ve beyaz tülbent sererk 15-20 dakika bekletin.
  • Yeteri kadar dinlenmiş ve mayalanmış hamuru 12 parçaya bölün ve beze yapın.Bezelerin ortasına elimizle bastırarark içine oda sıcaklığına gelmiş margarini yerleştirin.Hamuru margarin içinde kalacak şekilde rulo yapın ve tekrar üzerini örterek 5-10 dakika daha dinlendirin.
  • Rulo haline getirdiğimiz hamurları tezgahın üzerinde un serperek uzatın ve daha sonra ikiye katlayarak burgu şekline getirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine iki yumurta sarısını sürerek yerleştirin.Sonrasında susam ya da çörek otu serpelim.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.Önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin.30 dakika pişmesini bekledikten sonra fırından çıkartın.

                                                  AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

}