26 Nisan 2013 Cuma

DESENLİ RULO PASTALAR



Annemin internette gezerken karşılaştığı ve bana mutlaka bakmalısın tam senlik dediği görselliğine bittiğim pastaları paylaşmadan edemedim.Nasıl yapmışlar ki diye baktığımda alttaki fotoğraf ve tarifi çıktı karşıma denemek lazım bakalım bu görsel şölende olduğu gibi gerçeğini bizler başarabilecek miyiz neden olmasın...




Pandispanyası için:

1-) 5 adet yumurta
2-) 5 kaşık toz şeker
3-) 5 yemek kaşığı un
4-) 1 adet kabartma tozu
5-) Yağlı kağıt
6-) 1 çimdik Tuz

Kreması için:

1-) 1 kg süt
2-) 5 çorba kaşığı toz şeker
3-) 3 yemek kaşığı un
4-) 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
5-) 2 yumurta sarısı
6-) 1 paket vanilya


İçi İçin:

Muz
Arzuya göre çekilmiş ceviz,file fındık,file fıstık vb.

Şekiller için kırmızı ve yeşil gıda boyası

Hazırlanışı:

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.


1-) Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.
2-) Sarılara şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3-) Beyazların üzerine bir fiske tuz ekleyin ve köpük haline gelinceye kadar çırpın.
4-) Aklarla sarıları birleştirip tahta bir kaşıkla karıştırın.
5-) Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin ve yavaşça karıştırmaya devam edin.
6-) Karışımdan yapmak istediğiniz şekiller için yeteri kadar ayırın, gıda boyasıyla renklendirin ve yağlı kağıdın üzerine şekilde görüldüğü gibi, ister sıkma torbası ile ister kaşıkla yerleştirin ve ısınmış fırında 2 dk kadar pişirin.
7-)Tepsi tekrar ılındıktan sonra kalan pandispanya hamurunu dikkatle tepsiye yayın.
8-) Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin,10 dakika geçmeden pişmiş olacaktır nu sebepten başından ayrılmamanızı öneririm.
9-) Piştikten sonra tepsiden alın ve sıcakken çok sıkı olmayacak bir ruolu yapın ve üzerine epey nemli bir mutfak bezi koyun.
10-) Krema malzemelerini sos tenceresine alın ve çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
11-) Karıştırarak hafifçe ılınmasını bekleyin.
12-) Ilınan pandispanyayı nazikçe yağlı kağıttan ayırın, içine kenarlara çok yaklaşmadan eşit olarak yayın, rulo yaparken zaten kenarlara doğru ilerleyecektir, eğer kenarlara çok sürerseniz dışarı taşar.
13-) Muzları ister bütün, isterseniz dilimleyerek yerleştirin, üzerine cevizleri serpin ve dikkatle tekrar rulo yapın.
14-) Tercihen 1 gece bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.



                                                     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

}